Netanyahu’nun AIPEC oturumunda İran karşıtı tutumu

  • 28 Mart 2017
  • 1.160 kez görüntülendi.
Netanyahu’nun AIPEC oturumunda İran karşıtı tutumu

Siyonist rejim başbakanı İsrail’in Amerika ile birlikte İran’ın bölgedeki müdahaleci girişimine karşı mücadele etmesi gerektiğini iddia etti.

İRİB’in bildirdiğine göre Siyonist rejim başbakanı Benyamin Netanyahu dün Amerikan İsrail Kamu İşleri Komitesi-AIPAC (American Israel Public Affairs Committee) yıllık oturumuna video konferansla Beyt-ul Mukaddes’ten katılarak, Amerika ve İsrail ortaklığının, İran’ın bölgede sözde sabotajlarına karşı mücadele anlamında olduğunu iddia etti.

Netanyahu ayrıca İran’ın nükleer silaha ulaşmasını engellediğini iddia ederek, Amerika ve İsrail siyasetinin her zaman İran’ın nükleer silaha ulaşmasını engelleme olacağını iddia etti.

Siyonist rejimin İran karşıtı iddiaları, İran İslam cumhuriyeti yetkililerinin her zaman, Siyonist rejim asıl amacının bölgede direniş ve destekçilerini yenerek bölgeye tam sulta kurmak olduğunu vurguladığı dönemde gündeme geliyor.

Korsan rejim İsrail yaklaşık 6 yıldan beri Suriye’de yaşanan krizin perde arkasında yer aldı, nitekim Suriye’de ateşkes için ön şartı, Suriye krizinin korsan rejimin güvenliğini temin çerçevesinde yaşandığını gözler önüne serdi.

Netanyhau sözlerinin devamında israil’in Amerika’dan daha iyi bir dostu olmadığını, Amerika’nın ise Siyonist rejime karşı yükümlülüklerine bağlı olduğunu söyledi.

Donald Trump’ın Amerika başkanı seçilmesi ile Beyaz Saray’ın Siyonist rejime destek poltikaları daha da artarken, ırkçı rejimin İran karşıtı iddiaları bu destek sayesinde daha da yoğunlaşmıştır./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.