New York’ta Aşura törenleri yapıldı

  • 20 Ağustos 2021
  • 2.019 kez görüntülendi.
New York’ta Aşura törenleri yapıldı

Hüseyni Aşura matem merasimleri ehlibeyt -as- aşıklarının katılımı ile dünya ülkelerinin yanısıra New York’ta da düzenlendi.

IRNA’nın bildirdiğine göre Müslüman ülkelerin vatandaşları New York İslami merkez’inde bir araya gelerek Kerbela bayraktarını saygı ve rahmetle andılar.
New York İslami merkezi ayrıca Amerika’daki diğer İslami merkezler gibi Muharrem ayının başlaması ile birlikte İran, Afganistan, Tacikistan ve Pakistan gibi çeşitli ülkelerden katılımcıların hazır bulunduğu törende Kerbela şehitleri ve İmam Hüseyin için yas tuttular.
New York İslami merkez başkanı Muhammed İslami yaptığı açıklamada, geçen yıldan beri Korona pandemisi nedeni ile Seyyid-üş Şüheda ve sadık yarenleri için yas törenleri diğer merkezlerde olduğu gibi sağlık protokollerine uyularak yapıldığını söyledi.
Muhammed İslami, camiler ve İslami merkezlerde yapılan törenlerle eşzamanlı olarak sanal ortamda da hüseyni aşıklar için sanal törenler düzenlendiğini duyurdu.
New York Müslümanları yerel saate göre Manhatan bölgesinde “Hüseyin günü” adıyla törenler yaparak matem grupları oluşturdular.
Bu arada Almanya’da Berlin Müslüman halkı da Aşura gecesinde İslami merkezde bir araya gelerek “lebbeyk ya Hüseyin” nidalarını haykırdılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.