Yemen halkı Aşura gününde görkemli gösteri düzenledi

  • 20 Ağustos 2021
  • 436 kez görüntülendi.
Yemen halkı Aşura gününde görkemli gösteri düzenledi

Yemen halkı hz. İmam Hüseyin -as- ve sadık yarenlerinin şehadeti yıl dönümü Aşura gününde Sade kentinde geniş çaplı gösteri düzenleyerek Amerika ve siyonist rejime karşı sloganlar attılar.

El-Menar’ın bildirdiğine göre Sade halkı bugün Aşura gününde ellerinde “Aşura özgürlüğün çizgisidir”, “Kudüs’e kadar yürüyeceğiz” yazılı pankartlar taşıyarak İsrail rejimi ve Amerikan karşıtı slogan attılar.
Gösteri sırasında hz. İmam Hüseyin’in İslam ümmetine karşı eylemler ve sapmalara karşı mücadele için yaptığı fedakarlıklar hakkında konuşmalar yapıldı.
Gösteri sonunda yayınlanan bildiride, dönemin sömürgecileri ve müstekbirlerine karşı mücadele için İmam Hüseyin’in -as- yolunun izleneceğine vurgu yapılarak şöyle denildi:
Yemen halkının düşmanın saldırılarına karşı mücadelesi, bu olayda adaletten kaynaklanıyor ve İmam Hüseyin’in -as- kıyamı ve tagutlara karşı inkılabının devamıdır ve mazlum Yemen halkının Amerika ve uşakları tarafından dökülen kanları, İmam Hüseyin’in -as- pak kanının devamı ve bizim milletimizin fedakarlıkları da Kerbela’daki fedakarlıklarının devamıdır.
Sade ile birlikte Razeh bölgesinde de Aşura gününde benzer gösteriler düzenlendi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.