Nida, Tunus Partisi ile işbirliğine hazır

  • 10 Aralık 2014
  • 875 kez görüntülendi.
Nida, Tunus Partisi ile işbirliğine hazır
Tunus Cumhurbaşkanı Merzuki, “Seçimleri kazanmam halinde Sibsi’nin liderliğini yaptığı Nida Tunus Partisi ile işbirliğine hazırım” dedi.

Tunus Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Merzuki, seçimleri kazanması halinde rakibi El-Baci Kaid es-Sibsi’nin liderliğini yaptığı Nida Tunus Partisi (Tunus’un Çağrısı) ile işbirliğine hazır olduğunu belirtti.

Merzuki,  yaptığı açıklamada, seçimi kazandığı takdirde, genel seçimleri kazanan ve hükümeti kurması beklenen Nida Tunus Partisi ile işbirliğine hazır olduğunu ifade ederek, “Sorumluluk sahibi biri olarak, hükümet ile anayasanın belirlediği şekilde çalışmalar yürüteceğim” dedi.

Nida Tunus Partisi ile aralarında uyumsuzluk olması ihtimallerine dair Merzuki, “Tek parti içinde bile bazı konularda anlaşmazlıklar bulunabilir. Ancak insanlar birlikle yaşayabilirler” diye konuştu.

Merzuki, cumhurbaşkanlığı programı hakkında, “Anayasayı korumaya devam edeceğim. Milli birliği, özgürlükleri korumak için anayasayı muhafaza edeceğim. Kartaca Sarayı, daima diyalog için açık olacak. Ulusal diyalog devam edecek” ifadelerini kullandı.

Ülkenin güvenliği hakkında Merzuki, şunları söyledi:

“Geniş kapsamlı bir milli güvenlik davam var, dar askeri kapsamlı değil. Gıda güvenliği, enerji güvenliği, su güvenliği hepsi bunların içine giriyor. Şu an önümüzdeki en önemli şey, fakirlik oranıyla mücadele. Fakirlikle mücadelede klasik ekonomik fikirlerin yanında yeni bazı düşüncelerimiz var. Bu mücadele çokça yatırım gerektiriyor. Aslında ülkede temel olarak yatırım var ama yabancı yatırımı daha fazla çekmek gerek, benim görevim de bu olacak. Gelecek cumhurbaşkanının yetkileri, güvenlik, savunma, diplomasi ve dış politikaya odaklanacak. Hükümetin yetkileri ise iç siyasete odaklanacak.”

Tunus’ta 23 Kasım’da düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda Nida Tunus Partisi Lideri Sibsi yüzde 39,4, mevcut Cumhurbaşkanı Merzuki ise yüzde 33,4 oy almıştı. Sibsi ve Merzuki arasında geçecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu 21 Aralık’ta yapılacak

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.