Nida Tunus Partisi’nin Başbakan Adayı El-Habib es-Sıyd…

  • 05 Ocak 2015
  • 1.028 kez görüntülendi.
Nida Tunus Partisi’nin Başbakan Adayı El-Habib es-Sıyd…

Tunus Meclis Başkanı Muhammed en-Nasır, Nida Tunus Partisi’nin başbakanlık için El-Habib es-Sıyd’ı aday gösterdiğini belirtti.

Tunus Meclisi Başkanı Nasır, Kartaca Sarayı’nda yaptığı açıklamada, “Nida Tunus Partisi’nin kurucu meclisi ve bizimle işbirliği yapan Özgür Milli Birlik, Afak Hareketi ve El-Mübedera (Girişimci) partileri arasındaki görüşmelerin ardından bağımsız bir şahsiyet olan Es-Sıyd üzerinde mutabakata varıldı” dedi. Nasır, Sıyd’ın güvenlik ve ekonomi alanında tecrübesi bulunan “bağımsız bir şahsiyet” olduğunu ifade etti.

Nasır, üzerinde mutabakata varılan adayın, Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi’ye sunulduğunu da kaydetti.

Tunus‘ta 26 Ekim’de düzenlenen genel seçimlerde Nida Tunus Partisi, oyların yüzde 39,17 ‘unu alarak 217 sandalyeli parlamentoda 85 milletvekili çıkarmış, onu 69 sandalyeyle Nahda Hareketi takip etmişti. Daha sonra 22 Aralık’ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Nida Tunus Partisi’nin lideri El-Baci Kaid es-Sibsi, oyların yüzde 55,68’ini alarak Cumhurbaşkanı seçilmişti.

Tunus Anayasası’na göre, cumhurbaşkanının, sonuçların resmi olarak açıklanmasının ardından bir hafta içerisinde, iktidar partisi başkanı veya parlamentoda en fazla sandalyeye sahip koalisyonun gösterdiği adayı, yeni hükümeti kurmakla görevlendirmesi gerekiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.