Nihavendiyan: KOEP’le ilgili yeniden görüşmek imkansızdır

  • 17 Ekim 2017
  • 1.303 kez görüntülendi.
Nihavendiyan: KOEP’le ilgili yeniden görüşmek imkansızdır

İran Cumhurbaşkanı Ekonomiden Sorumlu Yardımcısı Kapsamlı Ortak Eylem Planı KOEP hakkında yeniden görüşmelerin yapılmasının imkansız olduğunu bildirerek, nükleer anlaşmaya katılan taraflardan hiç birinin böyle bir görüşmeye katılmayacaklarını bildirdi.

Dün CNN televizyonuna konuşan İran Cumhurbaşkanı Ekonomiden Sorumlu Yardımcısı Muhammed Nihavendiyan, ABD başkanı Donald Trump’ın nükleer anlaşma KOEP’i teyit etmekten kaçınmasına temasla, Trump’ın KOEP konusundaki tutumunun anlaşmanın öteki taraflarının tutumu ile tamamen farklı olduğunu ve taraflardan hiç birinin KOEP’in tekrar masaya yatırılmasından yana olmadığını bildirdi.

Trump yönetiminin İran Devrim Muhafızları hakkındaki tutumuna da değinen Nihavendiyan, Trump’ın konuşmalarının tüm İran halkı ve yetkililerini daha da birleştirdiğini söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Ekonomiden Sorumlu Yardımcısı Nihavendiyan, İran’ın IŞİD ve terörizme karşı mücadelede önemli bir rol ifa ettiğini ve İran’ın bu husustaki rolünün inkar edilemeyeceğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.