Nikki Haley İran karşıtı açıklamalarına devam etti

  • 25 Şubat 2018
  • 1.144 kez görüntülendi.
Nikki Haley İran karşıtı açıklamalarına devam etti

Amerika’nın BM’deki daimi temsilcisi Nikki Haley, İran’da her türlü karışıklığı desteklediklerini açıklarken, nükleer anlaşmada yer alan uranyum zenginleştirme zamanına temasla bu zamanın sınırlandırılması ve bunun için de nükleer anlaşmanın düzeltilmesini istedi.

ABD’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Chicago Üniversitesi Siyaset Enstitüsü’nde yaptığı konuşmada, İran’da 2018 yılının ilk günlerinde yaşanan karışıklıkları ve kaosu desteklediklerini tekrarlarken, ”Amerika, İran’da ekonomi, insan hakları ve diğer konularda her türlü protestoları destekliyor’ itirafında bulundu.

Haley, İran’ın (Amerika açısından) ciddi bir soruna dönüştüğünü belirterek, ‘İran’ın terörizme destek vermeye devam ettiğini’ iddia etti.

ABD’li yetkili, İran ve 5+1 grubu arasında varılan nükleer anlaşmaya temasla, bu anlaşmanın eksik ve kusurlu bir anlaşma olduğunu ve İran’ın anlaşmaya bağlı kaldığını da itiraf ederken, ama İran’ın balistik füze denemelerine devam etiğini ve öte yandan Yemen Husilerine silah sattığını ve terörizmi destekleyerek BM Güvenlik Konseyi bildirilerini çiğnediğini ileri sürdü.

Haley, nükleer anlaşmada İran’ın uranyum zenginleştirmeyle ilgili belirlenen zamanın yer aldığı bendin  düzeltilmesi ve İran’a tanınan bu zamanın azaltılmasını isterken, ‘Zira İran, 6-7 yıl içinde yine nükleer hedeflerine ulaşabilir’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.