Nükleer anlaşmadan sonra onlarca petrol anlaşması imzalandı

  • 23 Temmuz 2017
  • 1.039 kez görüntülendi.
Nükleer anlaşmadan sonra onlarca petrol anlaşması imzalandı

İran Milli Petrol Şİrketi, İran ve 5+1 grubu arasında nükleer anlaşmanın imzalanmasından sonra İran ile 28 yerli ve uluslararası şirketle onlarca işbirliği anlaşmasının imzalandığını bildirdi.

İRNA’nın haberine göre, İran Milli Petrol Şirketi,  nükleer anlaşmanın imzalanması ve yaptırımların kaldırılmasının üzerinden geçen 2 yılda İran’ın petrol ve gaz projeleriyle ilgili olarak yerli ve yabancı çok sayıda şirketle müzakereye oturduklarını ve bu yıl haziran ayına kadar  33 petrol anlaşması imzaladıklarını  bildirdi.

Bu doğrultuda Fransa’nın TOTAL, Çin’in C.N.P.S.I ve İran’ın PETRONAS şirketleri ile 3 temmuz tarihinde bir anlaşmanın imzalandığını, bu anlaşmayla Japonya’nın TOYO mühendislik şirketi ile 17 temmuzda varılan anlaşmanın, İran’ın yabancı şirketlerle yaptığı anlaşmaların en önemlileri olduğu bildirildi.

Bu arada bu yılın sonuna kadar İran ve yabancı şirketler arasında İran’ın petrol ve gaz alanında bir kaç  anlaşmanın daha imzalanması bekleniyor.

Direniş Ekonomisi Kurumu kararına göre, İran Milli Petrol Şirketi, 21 mart 2018 tarihine kadar İran petrol ve gaz havzalarının geliştirilmesiyle ilgili 10 anlaşmayı sonuçlandırmak zorundadır ve bu doğrultuda şu anda ön çalışmalar yapılmaktadır.

İran petrol sanayinin geliştirilmesi için 200 milyar dolar  yatırıma ihtiyaç duyduğunu ve bunun da önemli kısımının yabancı yatırım kanalıyla karşılanacağını bildiriyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.