Emir Abdullahiyan’dan siyonist İsrail’e Mescidi Aksa tepkisi

  • 23 Temmuz 2017
  • 967 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan’dan siyonist İsrail’e Mescidi Aksa tepkisi

İran İslami Şura Meclis Başkanı uluslararası İşler Özel Yardımcısı ve Uluslararası Filistin İntifadasını Destekleme Konferansı genel sekreteri Hüseyin Emir Abdullahiyan, Mescidi Aksa’ya girişte Filistin’in esas sahiplerine zorlayıcı sınırlamalar getirmesinin yeni bir intifadaya yol açacağını söyledi.

Siyonist rejim İsrail’in Mescid-i Aksa’ya girişle ilgili aldığı sözde tedbirlerin uluslararası kanunların çiğnenmesi olduğunu belirten Emir Abdullahiyan, başta Filistinliler olmak üzere  her müslümanın dini ibadeti için Mescidi Aksa’ya rahatlıkla girmesinin en tabii hakkı olduğunu söyledi.

Sosyal Medya Telegram’dan açıklamada bulunan) Emir Abdullahiyan, ‘’İran İslam Cumhuriyeti Filistin direniş liderlerinin Siyonist cinayetlerini mahkum etmelerini desteklemekte ve Fetih Hareketinin İşgal rejimi ile ilişkisini kesmeyi gerekli görmektedir’’ dedi.

Filistin halkının Cuma günkü yürüyüşüne de değinen Emir Abdullahiyan, ‘’Bu Filistin halkının Siyonist rejim cinayetleri karşısındaki sabrının sona erdiğini göstermektedir ‘’ ifadesine yer verdi.

Emir Abdullahiyan, Mescid-i Aksa’nın Müslümanlara ait olduğunu belirterek, ”bu kutsal mekana girişlerin sınırlandırılması Siyonist rejimin yerine getirmekle mükellef olduğu uluslararası taahhütlere aykırıdır’’ dedi.

”Siyonist rejim cinayetlerinin karşılıksız  kalmayacağını bilmeli, direniş ve Filistin halkı bu cinayetlerin hesabını soracaktır” diyen Emir Abdullahiyan, uluslararası toplum ve özellikle de İslam ülkelerinden terör rejimine karşı tepki göstermelerini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.