Öğretmenlerin protesto hakkı tanınmalı

  • 05 Mayıs 2015
  • 910 kez görüntülendi.
Öğretmenlerin protesto hakkı tanınmalı

İran Cumhurbaşkanı Ruhani hükümetin öğretmenlerin protesto hakkının saklı olduğuna inandığını ve öğretmenlerin protesto hakkını tanıdıklarını açıkladı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani dün 4 Mayıs günü Tahran’da düzenlenen Öğretmen Rütbesini Anmak isimli törende, bilim ve bilgiyi ücretsiz ve aynı zamanda bir baskı veya güç ünsuru haline getirmeden herkes için sunmanınMüslümanların ilk dönemlerden beri temel özelliklerinden biri olduğunu söyleyerek, “Öğretmenler bizim için onur ve gurur kaynağıdırlar ve bizlere bilgi ve dünya görüşünü öğreten de onlar” diye konuştu.

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Öğretmen Rütbesini Anmak töreninde yaptığı konuşmanın bir diğer bölümünde ise “Öğretmenlerimizin ve eğitim öğretim kurumlarında yaşam sıkıntısı ve sorunlarının olabileceğini biliyoruz ama hükümetin her zaman çabası mümkün olduğu kadar sorunları çözmek için adımlar atmaktır. Hükümet her zaman tüm grup ve sınıflar için protesto hakkının saklı olduğunu düşünmekte ve bu protesto hakkını tanımaktadır” diye ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.