Ortadoğu’nun Düşmanları, Ortadoğu İçin Toplanıyor…

  • 16 Ocak 2015
  • 683 kez görüntülendi.
Ortadoğu’nun Düşmanları, Ortadoğu İçin Toplanıyor…

“Ortadoğu Dörtlüsü” olarak adlandırılan Avrupa Birliği, ABD, Rusya ve Birleşmiş Milletler, 26 Ocak’ta Brüksel’de toplanarak İsrail-Filistin sorununun çözümü için atılacak adımları ele alacak.

BM Genel Sekreterlik Sözcülüğü’nden yapılan açıklamada, Brüksel’deki toplantının elçiler seviyesinde gerçekleştirileceği kaydedildi.

ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Samantha Power da, BM Güvenlik Konseyi’ndeki toplantıda yaptığı konuşmada, Ortadoğu Dörtlüsü toplantısında, mevcut durum ve tıkanıklığın aşılması için yapılabileceklerin görüşüleceğini söyledi.

Tarafların tek yanlı eylemlerinin barış amacına zarar vereceğini ve ABD olarak buna karşı olduklarını da belirten Power, Filistin’in Uluslararası Ceza Mahkemesi ve diğer anlaşmalara katılımının Filistin halkının bağımsız ve egemen bir devlet kurma amaçlarına yararlı olmayacağını savundu.

Filistin’in BM Daimi Gözlemcisi Riyad Mansur ise konuşmasında, yaşanan sıkıntılara rağmen konuya BM Güvenlik Konseyi’nde çözüm aramayı sürdüreceklerini söyledi.

İsrail’in Filistin’e ait vergi gelirlerinin transferini durdurmasını da eleştiren Mansur, “Bu açık bir misilleme ve Filistin halkının kaynaklarının çalınmasıdır” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.