Pakistan Cumhurbaşkanı İran’a teşekkür etti

  • 23 Kasım 2019
  • 547 kez görüntülendi.
Pakistan Cumhurbaşkanı İran’a teşekkür etti

Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alevi Tahran yönetimine İslamabad’ın bölgesel tutumuna sürekli destek verdiği için teşekkür etti ve İran İslam Cumhuriyeti ile ilişkiler Pakistan’ın dış politikasında anahtar önceliği olduğunu vurguladı.

Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alevi, İran’ın Pakistan Büyükelçisi Mehdi Hünerdust’un görev süresinin sona ermesi dolaysıyla İslamabad’da cumhurbaşkanlığı sarayında gerçekleşen görüşmede, Pakistan devleti İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Hamanei’nin Keşmir halkına kesin desteklerinden ötürü minnettar olduğunu belirtti.

Pakistan Cumhurbaşkanı Alevi, İran ve Pakistan dini ve kültürel ortakları olan ve iki milletin ortak çıkarları ve dostluk bağları bulunan iki komşu ülke olduğunu vurguladı.

Pakistan Cumhurbaşkanı Alevi görüşmede ayrıca Büyükelçi Hünerdust’un görev süresi boyunca iki ülke arasındaki ilişkileri daha da geliştirme yönünde sarf ettiği çabaları takdir etti ve başarı dileğinde bulundu.

İran Büyükelçisi Hünerdust da görüşmede, barış ve istikrar iki kardeş ülke İran ve Pakistan’ın temel önceliği olduğunu belirtti.

Büyükelçi Hünerdust bundan önce de Pakistanlı bazı üst düzey yetkililere veda ziyaretinde bulundu.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.