Pakistan savunma bakanı: Yemen’le savaşa girmeyiz

  • 12 Nisan 2017
  • 1.207 kez görüntülendi.
Pakistan savunma bakanı: Yemen’le savaşa girmeyiz

Pakistan savunma bakanı, bu ülkenin Yemen savaşına girmeyeceğini ve İran İslam Cumhuriyeti’nin Suudi rejimiyle ihtilaflarını dikkate aldıklarını söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Pakistan savunma bakanı Muhammed Asıf,  Senato temsilcileriyle yaptığı görüşmede, İran ve Suudi Arabistan arasındaki ihtilafları dikkate aldıklarını ve aynı zamanda  Pakistan ordusu kara kuvvetleri eski komutanı  general Rahil Şerif’in  koalisyona katılmasının söylendiğini ve bu durumu düzelteceklerini söyledi.

Pakistan savunma bakanı, Pakistan’ın başta İslam ülkesi olmak üzere hiç bir ülkeye saldırma hedefinin olmadığını söyledi.

Pakistan savunma bakanı, sözde Suudi askeri koalisyonu programları ve hedeflerine de işaretle, şimdilik bu koalisyonun emirlerinin belirlenmediğini söyledi.

Pakistan savunma bakanı, koalisyona bağlı 41 ülkenin savunma bakanları oturumunun mayın ayında Arabistan’da düzenleneceğini söyledi.

Daha önce İran’ın Pakistan büyükelçisi Mehdi Honerdust, açık bir şekilde, Pakistanlı komutanın Suudi koalisyonuna katılması konusunda İran’ın  tepkisini bildirmiş ve İran’ın bu konuyu dikkate alacağını dile getirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.