ABD işgal altındaki Filistin’den ABD uyrukluların ayrılmasını istedi

  • 12 Nisan 2017
  • 1.007 kez görüntülendi.
ABD işgal altındaki Filistin’den ABD uyrukluların ayrılmasını istedi

Amerika, işgal altındaki Filistin topraklarından Amerikan vatandaşlarının güvenlik sorunundan dolayı ayrılmalarını istedi.

İRNA’nın haberine göre, Amerikan dışişleri bakanlığı yayınladığı bildiride, işgal altındaki Filistin topraklarında gerginlik ihtimali üzerine  Amerikan vatandaşlarının bu topraklardan ayrılması istendi.

Sözkonusu bakanlık, Ürdün nehrinin batı yakasında durumun  karmaşık olduğunu bildirirken, siyasi ve güvenlik açısından bölgenin  geçmişe göre daha da kötü olduğu kaydedildi.

Diğer yandan siyonist basından Haartes gazetesi, işgalci İsrail rejiminin  işgal altındaki Filistin topraklarına dünyanın değişik yerlerinden yahudi mülteci getirmeye odaklandığını ama Amerika ve Fransa’dan gelen yahudi sayısının son aylarda ciddi azaldığını bildirdi.

Bu arada terör rejimi İsrail başbakanı Netanyahu’nun şiddet yanlısı siyasetlerinden dolayı  buhranların artması işgal altındaki Filistin topraklarından ters göçü beraberinde getirdi. Bu topraklara gelen yahudilerin bir çoğu geldiklere ülkelere döndüler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.