Pakistan’da 3 Günlük Yas Ä°lan Edildi…

  • 16 Aralık 2014
  • 850 kez görüntülendi.
Pakistan’da 3 Günlük Yas Ä°lan Edildi…

Pakistan BaÅŸbakanı Navaz Åžerif ve Genelkurmay BaÅŸkanı Rahil Åžerif, PeÅŸaver’deki kanlı okul baskının ardından bölgeye hareket etti. Pakistan BaÅŸbakanı Åžerif, saldırıdan dolayı üç günlük yas ilan edildiÄŸini duyurdu.
Hayber Paktunhva Eyalet BaÅŸbakanı Pervez Hattak’ın, ölü sayısının öğrenci ve öğretmen dahil 104’e yükseldiÄŸini açıklamasının ardından ülke liderleri programlarını deÄŸiÅŸtirerek bölgeye gitme kararı aldı.
Navaz Åžerif ve Pakistan Genelkurmay BaÅŸkanı Rahil Åžerif’in, olayın büyümesinin ardından baskının yaÅŸandığı PeÅŸaver kentine gittiÄŸi belirtildi. Bu arada, ölenlerden 84’ünün öğrenci olduÄŸu açıklandı.

PeÅŸaver kentinin baÄŸlı olduÄŸu Hayber Paktunhva eyalet yönetimi de 3 günlük yas ilan etti. Hayber Paktunhva Eyalet BaÅŸbakanı Pervez Hattak, ölü sayısının öğrenci ve öğretmen dahil 104 olduÄŸunu, 80’den fazla öğrencinin de yaralandığını söylemiÅŸti. Hattak, güvenlik güçleri ile Taliban grupları arasında çıkan çatışmada 3 Taliban üyesinin de öldürüldüğünü belirtmiÅŸti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.