Pasifik ülkeleri Ä°ran’ın petrol ürünlerinin müşterileri

  • 15 Ekim 2016
  • 1.250 kez görüntülendi.
Pasifik ülkeleri Ä°ran’ın petrol ürünlerinin müşterileri

Ä°ran petrol bakanı yardımcısı Abbas Kazımi, baÅŸta Çin ve Japonya’nın yer aldığı Pasifik-Asya bölgesi ülkeleri ile Avrupa’nın bazı ülkelerinin Ä°ran’ın petrol ürünlerinin asıl müşterileri olduÄŸunu söyledi.

Ä°ran petrol bakanının, petrol ve rafineri ürünleriyle ilgili yardımcısı Abbas Kazımi, ÅžANA enerji sitesine yaptığı açıklamada, Ä°ran’ın petrol ürünlerinin kalıcı, daimi ve istikrarlı bir ÅŸekilde ihracatına  iÅŸaretle, Ä°ran’ın bu yıl petrol sanayi tarihinde ilk kez, günlük olarak 400 bin varil  petrol yan ürünü ihraç ettiÄŸini  söyledi.

Kazımi, yapılan programlama sayesinde Ä°ran’ın güneybatısında yer alan MahÅŸehr limanının kalkındırılmasıyla, bu rakamın bu yıl  sonuna kadar 500 bin varile çıkacağını söyledi.

Ä°ran petrol bakanı yardımcısı, Ä°ran’ın  halihazırda  dünya piyasalarına   mazot, gaz, fueloil, uçak yakıtı ve sıvı gaz gibi  çok çeÅŸitli petrol ürünleri ihraç ettiÄŸini belirterek, ”Ä°ran milli rafineri ÅŸirketinin, bu yöndeki ürünlerin ihracatıyla ilgili olarak  her türlü kolaylığı saÄŸladığını” söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.