Poroşenko: Sıkıyönetim ilan etmeye hazırız…

  • 11 Şubat 2015
  • 718 kez görüntülendi.
Poroşenko: Sıkıyönetim ilan etmeye hazırız…

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, bugün düzenlenecek Minsk zirvesinde, ülkesi ve Avrupa Birliği’nin (AB) herhangi bir ön koşul ileri sürmeden ateşkesin sağlanması konusunda ortak tutum sergileyeceğini söyledi.

Poroşenko, Belarus’un başkenti Minsk’te düzenlenecek zirve öncesi Bakanlar Kurulunda yaptığı konuşmada, zirvede, Ukrayna ile AB’nin herhangi bir ön koşul ileri sürmeden ateşkesin sağlanması konusunda ortak tutum sergileyeceğini ve bu konuda ısrar edeceğini vurguladı.

Poroşenko, saldırganın sorumsuzca hareketlerinin doğudaki gerginliğin daha da tırmanmasına yol açması durumunda, kendisinin, kabine ve parlamentonun ülke genelinde sıkıyönetim ilan etmeye hazır olduğunu ifade etti. “Biz (doğuda) düzenin sağlanmasını, işgalci silahlı kuvvetlerin Ukrayna topraklarını terk etmelerini istiyoruz” diyen Poroşenko, zirvede heyetlerinin Ukrayna’nın savunması için gereken herşeyi yapacağını kaydetti.

Poroşenko, Ukrayna’nın “hem barışa, hem de ülkenin savunmasına hazırlıklı olması gerektiğini” vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.