Putin safını netleştiriyor

  • 29 Kasım 2014
  • 876 kez görüntülendi.
Putin safını netleştiriyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Suriye’deki durum, ciddi bir endişe kaynağı olmayı sürdürüyor. Komşularını yakıp yıkan, süregelen şiddetli çatışma nedeniyle Türkiye’nin sırtındaki yükün tamamıyla bilincindeyiz” dedi.

Putin, Türkiye -Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi’nin (ÜDİK) beşinci toplantısına katılmak üzere 1 Aralık’ta yapacağı Türkiye ziyareti öncesinde AA’nın sorularını yazılı yanıtladı.

Putin, “Suriye’de şimdiki durumu nasıl değerlendiriyorsunuz? Rusya’nın çözümün hızlandırılmasına ilişkin önerileri var mı?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Suriye’deki durum, ciddi bir endişe kaynağı olmayı sürdürüyor. Komşularını yakıp yıkan, süregelen şiddetli çatışma nedeniyle Türkiye’nin sırtındaki yükün tamamıyla bilincindeyiz. Bununla birlikte, hem bu ülkede hem de komşu ülkelerde, durumun daha da kötüleşmesi riski, bir zamanlar, bunlarla flört eden ve bu örgütleri cesaretlendiren Batılı ülkeler tarafından aktif biçimde kullanılan sözde İslam Devleti ve diğer radikal örgütlerin faaliyetlerinden kaynaklanıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.