Reisi: Çok kutuplu dünyanın ortaya çıkışı durmayacak

  • 26 Ekim 2022
  • 63 kez görüntülendi.
Reisi: Çok kutuplu dünyanın ortaya çıkışı durmayacak

İran İslam Cumhuriyeti cumhurbaşkanı, “çok kutuplu dünyanın ortaya çıkışı durmayacak.”dedi.

ُSputnik haber ajansına demeç veren İslami İran cumhurbaşkanı Seyyit İbrahim Reisi Amerika’nın dünyadaki zararlı rolüne dikkat çekerek çok kutuplu bir dünyanın ortaya çıkışına değindi
İslami İran Cumhurbaşkanı Seyyit İbrahim Reisi “Bu süreç durdurulamazsa da sadece Batılı ülkeler çok kutuplu bir dünyanın oluşumuna karşı çıkmaya devam ediyor” dedi.

Reisi, “Batı dünyasının dışında pek çok güç merkezi var, bu dünya Şanghay İşbirliği Örgütü gibi bölgesel örgütler aracılığıyla şekillenecek.”diye kaydetti.

Rusya ile işbirliğinin güçlendirilmesine değinen İran Cumhurbaşkanı, “Rusya ile ilişkilerin geliştirilmesini ciddiye alıyoruz ve İran, özgürlüğe bağlı ülkeleri desteklemeye devam edecek” dedi.
Cumhurbaşkanı Reisi ayrıca, ABD’nin ülkelere karşı yaptırım politikasının yenilgiye uğradığını, bu yüzden başka yöntemler peşinde olduğunu belirtti.

Siber terörizmin gelinen noktada ana afet olduğunu kaydeden cumhurbaşkanı Reisi, ABD’nin İran’da isyanları organize ettiğini, ancak bu konuda hesap hatası yaptığını sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.