Emir Abdullahiyan: İran, Ukrayna’da savaşa karşı

  • 26 Ekim 2022
  • 147 kez görüntülendi.
Emir Abdullahiyan: İran, Ukrayna’da savaşa karşı

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, bugün Tahran’da Belarus dışişleri bakanını törenle karşıladıktan sonra, ikili görüşmede bulundu. İki bakan daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi. Emir Abdullahiyan, İran’ın Ukrayna’da savaşa karşı olduğunu belirtti.

İran Dışişleri Bakanı basın toplantısında, Rusya’nın Ukrayna savaşında İran İHA’larını kullandığı iddiasını reddederek, Ukrayna yetkililerinden ellerindeki herhangi bir kanıtı göstermelerini istedi.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan Belarus Dışişleri Bakanı’yla görüşmesinde İran’ın yaptırım uygulayacağı şahıslardan yeni bir listenin yayınlandığına değinerek “Avrupa’nın yapıcı olmayan eylemlerine karşı yanıt olarak bugün AB’den 8 kurum ve 12 kişinin yer aldığı yeni yaptırım listesi yayınladık. Bu şahıslar (İran’da) yaşanan olaylarda terör ve şiddete destek ve teşvik gerçekleştirerek terörist olarak nitelendiriliyor” dedi.

Emir Abdullahiyan açıklamasının devamında Avrupa’ya yapıcı olmayan ve geçtiğimiz yıllarda yenilgiye uğrayan yolu tekrarlamamaları yönünde tavsiyede bulunarak “Bizim için birkaç Avrupalı liderin olaylara dair yaklaşımının yenilgiye uğradığı açıktır ve ben bazı ülkelerin Rusya’nın Ukrayna’ya karşı SİHA’larına dair temelsiz ithamlarını reddettiğimizi vurgulayarak Ukraynalı yetkililerden sahip oldukları her türlü belgeyi bildirmelerini talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bakan Emir Abdullahiyan ayrıca, Belarus Devlet Başkanı’nın yakında Tahran’a geleceğini, bu ziyaret kapsamında Tahran-Minsk arasında uzun vadeli kapsamlı işbirliği belgesinin diğer belgelerle birlikte imzalanacağını belirtti.

Belarus Dışişleri Bakanı Vladimir Maki da basın toplantısında, ticaret ve ekonomi alanlarında işbirliğinin iki ülkenin görüşmesinin gündemlerinden olduğuna işaretle, Belarus’un tek taraflı yaptırımlara karşı olduğunu çünkü ülkelere karşı ekonomik terörizm vuku bulmakta olduğunu belirtti./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.