Ruhani: 3. Adım Cuma Gününden itibaren başlayacak

  • 05 Eylül 2019
  • 1.458 kez görüntülendi.
Ruhani: 3. Adım Cuma Gününden itibaren başlayacak

İslami İran cumhurbaşkanı, İran’ın Bercam taahhütlerini azaltmak için 3. Adımının, 6 Eylül Cuma gününden itibaren gerçekleşmesi için yürütme talimatını verdi.

Hasan Ruhani dün akşam 3 erk başkanlarının ortak oturumunun ardından, “İran’ın Bercam taahhütlerini azaltmak için 3. Adımını Cuma gününden itibaren atacağını ve bu çerçevede İran Atom Enerjisi Kurumu –İAEK’nın nükleer teknolojiyi geliştirme ve araştırma alanında ihtiyaç olan her şeyi gerçekleştirmesi gerektiğini” duyurdu.
Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani şöyle dedi:
İAEK araştırma ve geliştirme alanındaki tüm Bercam sorumluluklarını bir kenara bıraksın ve yeni santrifüjler ile ilgili geliştirme ve araştırmaları genişleterek zenginleştirmek için ihtiyaç olan her şeyi hızla gerçekleştirsin… Bercam’da araştırma ve genişletme ile bağlı tüm takvimler cumadan itibaren tamamen kaldırılacak ve İran, nükleer teknoloji alanında teknik ve ilerleme bağlamında ihtiyaç olan her şeyi Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı-UAEA’nın denetiminde ve barışçıl hareket çerçevesinde gerçekleştirecektir.”
Cumhurbaşkanı Ruhani ayrıca “nükleer çalışmaların UAEA kuralları çerçevesinde olacağını, Avrupalılara 60 günlük diğer bir süre verilerek, kendi taahhütlerine geri döndükleri zaman İran’ın da Bercam taahhütlerine geri döneceğini” ifade etti.
Nükleer müzakerelere de değinen Ruhani, “Amerikalıların 16 aydan beri 3 hedef izlediklerini, bunların en önemlisi ve önceliklisinin nizamı değiştirmek ve bunun gerçekleştirilemediği takdirde sonraki hedefin ise  İran İslam cumhuriyeti nizamını zayıflatmak olduğunu” söyledi.
Ruhani “Amerikalıların 3. Hedefinin ise kendi istekleri doğrultusunda İran’a yoğun yaptırımlarla müzakere dayatmak olduğunu, böylece pazarlıkta üstün konuma geçmek istediklerini ” de sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.