Ruhani, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüştü

  • 27 Eylül 2018
  • 2.011 kez görüntülendi.
Ruhani, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüştü

BM genel kurul oturumu için New York’ta bulunan İran cumhurbaşkanı Ruhani, BM genel sekreteri Antonio Guterres ile görüşmesinde, nükleer anlaşma, Suriye buhranı ve Yemen savaşı gibi konuları ele aldı.

Hasan Ruhani, “Birleşmiş Milletler New York Genel Sekreteri Antonio Guterres ile yaptığı görüşmede nükleer anlaşmayı korumaya dair BM’nin tutumunu olumlu değerlendirdi ve BM’nin uluslararası hukukun bir ruhuna uygun şekilde hareket etmesi gerektiğini söylerken, ”Hiçbir ülke, uluslararası yükümlülükleri, özellikle Güvenlik Konseyi kararlarına karşı çıkamamalı ve BM bu çerçevede hareket etmelidir’ dedi.

İran’ın, bölgesel ve uluslararası konularda Birleşmiş Milletler ile işbirliği yapmaya hazır olduğunu ve Suriye ile Yemen gibi ülkelerdeki krizin çözümüne yönelik olumlu eylemlerini sürdürmeye hazır olduğunu belirten Ruhani; İran, Türkiye ve Rusya’nın Suriye’de güvenlik ve huzurun sağlanması için olumlu adımlar attığını Suriye’de terörizmle mücadelede üç ülkenin anlaşmasının İdlib’de yeni bir buhranın başlaması ve katliama engel olduğunu söyledi.

BM genel sekreteri de sözkonusu görüşmede, Amerika’nın nükleer anlaşmadan çıkması karşısında İran’ın izlediği siyasetin olumlu olduğunu belirterek, ”Nükleer anlaşma BM ve Güvenlik Konseyi’nin onayını ve desteğini alan bir anlaşmadır ve bu anlaşmaya bütün tarafların bağlı kalması gerekmektedir ama İran aleyhindeki her türlü yaptırımlar da BM ve G. Konseyi’nin teyit etmediği bir durumdur’ dedi.

BM genel sekreteri, İran’ın Suriye meselesinde çabalarını da takdir ederek, İran’ın terörizmle mücadele ve Yemen başta olmak üzere bölgede diğer buhranların olduğu halklara yardımlarının da takdire şayan olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.