Ruhani: Dünya, İran aleyhindeki radikallere negatif yanıt verdi

  • 17 Mart 2016
  • 816 kez görüntülendi.
Ruhani: Dünya, İran aleyhindeki radikallere negatif yanıt verdi

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, BM Güvenlik Konseyinde İran füze denemeleriyle ilgili düzenlenen oturuma değinerek, ‘’haksız ve gereksiz bir şekilde İran füze denemelerini BM Güvenlik Konseyine taşıyan radikal ve savaş yanlılarının, buralardan umutsuzca dönmeleri sevindiricidir’’ dedi.

Ruhani bakanlar kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, ‘’Dünya onlara negatif yanıt verdi ve İran nükleer faaliyetlerinin savunma amaçlı olduğunu vurguladı. Biz füzelerimizle hiçbir komşumuza saldırmadık, saldırmıyoruz ve saldırmayacağız. Bizim silahlarımız sırf milletimizi korumak içindir’’ dedi.

Ruhani, İran’ın 8 sene saldırıya uğradığını hatırlatarak, ‘’Biz bugünkü şartlarda kendimizi dünya ile daha iyi ilişkilere hazırlatmaktayız’’ dedi.

Cumhurbaşkanı İran halkının gerginlik ve radikalizmden nefret ettiğine işaretle, hatta İran halkının yardımı ile bölgede barış, istikrar ve güvenliğin sağlanmasını, itidal yolundan sapan ve şiddeti seçen bir iki ülkenin de doğru yola geri dönmelerini umut etti.

Ruhani, dünya ülkeleri ile ilişkilerini geliştirmeye yönelik kendini hazır eden İran’ın gelecek İran’ın yeni yılında ülke ekonomisinde kaydedeğer seviyede büyüme ve canlanma yaşacağının yanısıra enflasyonun düşmesi de beklendiğini konuşmasına ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.