Ruhani, Emir-ul-Müminin İmam Ali (a.s) ‘nin Şehadet Merasimlerine Katıldı

  • 27 Haziran 2016
  • 938 kez görüntülendi.
Ruhani, Emir-ul-Müminin İmam Ali (a.s) ‘nin Şehadet Merasimlerine Katıldı

Emir-ul-müminin hz. Ali’nin -as- şehadet yıl dönümünde İslami İran cumhurbaşkanlık idaresi çalışanları, cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlık enformasyon merkezinin bildirdiğine göre mübarek Ramazan ayın 21. gecesinde Emir-ul-müminin hz. Ali’nin -as- şehadet yıl dönümünde cumhurbaşkanı Dr. Hasan Ruhani, manevi ve samimi bir ortamda cumhurbaşkanlık idaresi yöneticileri ve çalışanları bir araya geldi.

Kur’an Kerim tilaveti ile başlayan tören, ehlibeyt meddahlarının mersiyeleri ve Emir-ul-müminin hz. Ali’nin -as- yas merasimi ile devam etti.

Düzenlenen manevi törende cumhurbaşkanı Hasan Ruhani halka hizmetin yüce Allah’ın en büyük nimetleri ve aynı zamanda çok ağır ve çetin sorumluluklardan olduğuna işaretle, Allah nimetlerine şükretmenin, “İslami İran’ın şehit yetiştiren, fehim ve büyük İran halkına hizmet olduğunu” söyledi.

Ruhani 80 milyonluk nüfusa sahip bir ülkeye cumhurbaşkanlık kurumunda hizmet etmenin ağır ve zor olduğunu, bu yolda Allah’tan yardım almak gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı sözlerinin devamında hz. Ali’nin -as- şehadetinin son anları ile ilgili ağıtlar yaktı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.