Ruhani: İmam Ali Hamaney’in Batılı Gençlere Mesajı Etkili Olmuştur…

  • 26 Şubat 2015
  • 809 kez görüntülendi.
Ruhani: İmam Ali Hamaney’in Batılı Gençlere Mesajı Etkili Olmuştur…

İslami İran Cumhurbaşkanı, Rehber Ayetullah Seyyid Ali Hamaney’in, İslam dinini yerinde tanımaları zaruretini hatırlattığı batılı gençlere mesajının oldukça etkili olduğunu bildirdi.

Mukaddes Kum kentini ziyaret eden İslami İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani Kum din alimleri ve talebelerine hitaben yaptığı konuşmada, bugün İran İslam Cumhuriyetinin dünya kamu oyunun dikkatini kendi üzerinde toplaması gerektiğini belirterek, İslam İnkılabı rehberinin batılı gençlere mesajının çok etkili olduğunu ve bu yolun sürdürülmesinin ağır bir sorumluluğu beraberinde getirdiğini ve bu sorumluluğun önemli bir kısmının ise din havzaları, ulema ve talebelerinin üzerine düştüğünü bildirdi.

Batıda İran ve İslam aleyhine sürdürülen ve İran’ı terörizm ve şiddet yanlısı olarak tanıtmak isteyen propagandaya temasla, bu suçlamaların temelden gerçek dışı ve asılsız olduğunu bildiren Ruhani, “Batı İran’a karşı sahte bir ortam oluşturmuştu ama böyle bir ortamda İran tarafından BM Genel kurulda her türlü şiddet ve radikalizmden arınmış dünya teklifinin gündeme getirtilmesiyle bu teklifin İran tarafından gelmesine kesinlikle karşı çıkan ülkelerin bile BM Genel kuruldaki oylamada bu teklife olumlu oy kullanma mecburiyetinde kalmışlardır” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.