Suriye’den Hizbullah ve İran’a teşekkür…

  • 26 Şubat 2015
  • 727 kez görüntülendi.
Suriye’den Hizbullah ve İran’a teşekkür…

Suriye parlamentosu üyesi, İran İslam Cumhuriyeti ve Hizbullah hareketinin Suriye krizindeki siyasetlerini savunarak takdir ve teşekkürlerini bildirdi.

Lübnan en-Neşre internet sitesinin yazdığına göre Suriye parlamentosu üyesi Maria Seade dün yaptığı açıklamada Suriye kriziyle ilgili olarak İran ve Lübnan Hizbullah hareketinin tutum ve siyasetlerinden övgüyle bahsederek, İran ve Hizbullah’ın tutumunun bölge istikrarı ve güvenliği için zaruri olduğunu bildirdi.

Suriye olaylarında BM ve Arap ülkelerinin rolünü hatırlatan Suriye parlamentosu üyesi, Hizbullah’ın son İsrail karşıtı operasyonundan bir saat sonra BM Güvenlik konseyinin hemen toplanarak tavır ortaya koyduğunu ve bunun da söz konusu konseyin İsrail’in güvenliğini garanti altına alma gibi bir amacının bulunduğunu gösterdiğini söyledi.

Maria Seade ayrıca Türkiye’nin terörizmi desteklediğini hatırlatarak, IŞİD’in Türkiye’nin ikinci bir görünümü olduğunu ve Türkiye’nin bölgedeki programın açık olduğunu ve bu programın batı tarafından da destek gördüğünü söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.