Ruhani ve Venezuela cumhurbaşkanı arasında görüşme

  • 27 Eylül 2018
  • 1.566 kez görüntülendi.
Ruhani ve Venezuela cumhurbaşkanı arasında görüşme

İran cumhurbaşkanı Ruhani, bugün İran ve Venezuela yetkililerinin en büyük görevinin, iki ülke halklarının çıkarları çerçevesinde işbirliğinin ve iktisadi yeteneklerin kaldırılması olduğunu söyledi.

Ruhani, dün New York’ta Venezuela cumhurbaÅŸkanı Nikolas Maduro ile görüşmesinde, Ä°ran ve Venezuela arasında iliÅŸkilerin iyi düzeyde olduÄŸunu belirterek, iki ülkenin sürekli olarak saldırıya uÄŸradığı ve yaptırım altında olduÄŸunu söyledi.

Ruhani, Amerikalıların hem görüşmeye davet ettiklerini hem de diÄŸer taraftan Ä°ran’da düzeni devirmeye çalıştıklarını ve halka baskı yaparak, bu hedefine ulaÅŸacakları gibi yanlış bir düşüncede olduklarını ama Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti’nin halkın desteÄŸine sahip olduÄŸunu bilmediklerini ve asla tehditler karşısında teslim olmayacağını söyledi.

Ä°ran cumhurbaÅŸkanı Ruhani, Amerikan baÅŸkanının, BM Güvenlik Konseyi’nde kanunları tanımaz giriÅŸimlerinde yeni bir yenilgi aldığını zira bütün ülkelerin nükleer anlaÅŸmaya destek verdiÄŸini belirterek, Ä°ran bütün ülkelerle iliÅŸkileri ve iÅŸbirliÄŸini geliÅŸtirmeye  ve bu doÄŸrultuda Venezuela baÅŸta olmak üzere Latin Amerika ülkeleriyle iliÅŸkileri geliÅŸtirdiÄŸini söyledi.

Sözkonusu görüşmede, Venezuela cumhurbaÅŸkanı Maduro da, Ä°ran’ın ahvaz kentinde geçen cumartesi günü düzenlenen terör saldırısından dolayı taziyelerini ve dert ortaklığı içinde olduÄŸunu belirtirken, düşmanların terör yoluyla  milletlerin çıkarlarını sulta altına almaya çalıştıklarını ama onlara karşı direnmek gerektiÄŸini söyledi.

Venezuela cumhurbaşkanı, İran ve Venezuela gibi bağımsız ülkeler arasında  ilişkiler ve işbirliklerin geliştirilmesinin  düşmanların  yenilgilerine ve milletlerin lehine olacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.