Ruhani: Yemen Krizi, Dünya İçin Tarihi Bir Sınavdır

  • 10 Mayıs 2015
  • 744 kez görüntülendi.
Ruhani: Yemen Krizi, Dünya İçin Tarihi Bir Sınavdır

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani dün Tahran’da ve İran Kızılayı yetkili ve çalışanlarının katılımı ile düzenlenen ‘Şefkatli İnsan, Huzurlu Dünya’ adlı sempozyumda, Suudi Arabistan’ın Yemen’e karşı düzenlediği saldırıyı Suudiler açısından büyük bir hata olduğunu ve aynı zamanda Yemen krizinin ise dünya için bir sınav niteliği taşıdığını söyledi.

Ruhani İran Kızılayı görevlileri için yaptığı konuşmada Suudi yönetiminin Yemene karşı saldırmasını stratejik bir hata olduğunu belirtti ve “Bölge ve dünyaya hâkim olan konuları bilmeyen acemi bir hükümet, ilk kez kendini göstermek istiyor. Bu ülke ki tüm işlerini hep dolar ile yürütmeye çalışmış, bu defa ise dolar yerine bombayı seçmiş ve bombalarla bölgede güttüğü hedeflere ulaşmayı planlıyor, bu büyük ve stratejik bir hatadır” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Ruhani sözlerinin devamında ise “Yemen’e karşı düzenlenen hava saldırıları bir Avrupa ülkesine karşı düzenlenseydi ve Yemen’de devam eden insani kriz Avrupa’da olsaydı o zaman Dünya Kızılhaç Örgütü bu olay karşısında ne yapardı?” Sorusunu yönelterek, “Eğer Yemen’de cereyan eden hadiseler bir Avrupa ülkesinde olsaydı o zaman bir hava koridoru oluştururlardı ve tren, gemi ve uçaklarla tıbbi ve yaşam malzemesini o ülke halkına ulaştırırlardı. Ama şimdiki durumda ve Üçüncü Dünya’ya ait bir Müslüman ülkenin saldırıya uğradığı halde nedense bu ülkeye karşı hiç bir yardım yapılmıyor. Yemen krizi dünya için tarihi bir sınavdır” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.