Rusya İran ile anlaşmalarına bağlıdır

  • 01 Kasım 2016
  • 1.079 kez görüntülendi.
Rusya İran ile anlaşmalarına bağlıdır

Rusya’nın Tahran büyük elçisi, Moskova’nın İran’da nükleer reaktör inşa etme anlaşmasına bağlı olduğunu bildirdi.

İRNA’ya demeç veren Rusya’nın Tahran Büyük Elçisi Levan Cagariyan, Rusya’nın nükleer santral inşa konusunda İran ile var olan anlaşmasına bağlı kaldığını bildirerek, bu hususta ön hazırlık  girişimlerinin yapılmakta olduğunu ve Rus uzmanların İran’a gelerek reaktörlerin tasarım çalışmalarını başlattıklarını söyledi.

KOEP uyarınca 5+1 ülkelerinin İran ile nükleer işbirliğinde bulunma taahhüdü verdiklerini ve bu çerçevede Rusya’nın Buşehr kentinde iki yeni nükleer reaktör inşa anlaşması imzaladığını belirten Cagariyan, Amerikalıların KOEP’in icrasıyla ilgili kendi sorumluluklarını yerine getirmemelerine de temasla Amerika’lıların bu konudaki taahütlerini yerine getirmediklerini söyledi.

Musul kentinin IŞİD terör örgütünden kurtarılması operasyonuna da değinen Cagariyan, bu konuda Amerikalıların teröristleri Musul’dan çıkararak Suriye’ye aktarmak istemesi tehlikesinin bulunduğunu söyledi.

Rusya’nın Tahran büyük elçisi ayrıca Beşar Esad’ın Suriye’nin yasal cumhurbaşkanı olduğunu ve onunla ilgili kararı ise her hangi bir dış baskı ve müdahale olmaksızın Suriye halkının vermesi gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.