Rusya: Viyana görüşmelerinde kesinti teknik

  • 05 Aralık 2021
  • 583 kez görüntülendi.
Rusya: Viyana görüşmelerinde kesinti teknik

Rusya dışişleri bakanlığı Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Nükleer Anlaşmayı yeniden canlandırma konusundaki Viyana görüşmelerindeki kesintiyi teknik olarak niteledi ve heyetlerin başkentleriyle daha fazla meseleyi ele alabileceklerini söyledi.

İRNA ajansına göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı, yedinci tur müzakerelerin önümüzdeki hafta devam edeceğinin tahmin edildiğini bildirdi.

Yaptırımların kaldırılması ve Nükleer Anlaşma’nın yeniden canlandırılması konulu Viyana müzakerelerinin yeni turu 29 Kasım Pazartesi günü Avusturya’nın başkenti Viyana’da başladı ve 3 Aralık Cuma günü sona erdi.

Viyana’daki İran İslam Cumhuriyeti heyeti, Viyana görüşmelerinde baskıcı yaptırımların kaldırılması ve nükleer konuların 4+1 grubuna devredilmesi şeklinde iki belge teklifinde bulundu.

İran’ın baş müzakerecisi Ali Bageri Keni de,  toplantıda İran İslam Cumhuriyeti’nin yasa dışı ve baskıcı yaptırımları kaldırma önerilerinin ve nükleer sorunun masada olduğunu vurgulayarak, İran’ın önerileri konusunda başkentlerle istişare etmeleri gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.