Rusya’dan İran’a Yönelik Silah Yaptırımlarına Tepki

  • 27 Aralık 2019
  • 1.923 kez görüntülendi.
Rusya’dan İran’a Yönelik Silah Yaptırımlarına Tepki

Rusya dışişleri bakanı yardımcısı Moskova’nın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin İran’a yönelik silah ambargolarına karşı olduğunu bildirdi.

İnterfox haber ajansının bildirdiğine göre Rusya dışişleri bakan yardımcısı Sergey Ryabkov Perşembe günü bu ülkenin, BMT Güvenlik Konseyi’nin İran’a yönelik silah yaptırımlarına karşı olduğuna vurgu yaparak bu yaptırımların uzatılmaması gerektiğini belirtti.

İran ile yapılan nükleer anlaşmanın ortak komisyonunda Rusya’nın temsilcisi olarak da görev yapan Ryabkov anlaşmaların uygulanmasına vurgu yaparak şöyle bir açıklamada da bulundu: “Her defasında Amerikan ortaklarının isteklerine uymaya hazır değiliz. Çünkü böyle olursa onlar gelecekte yeni konularla bize geleceklerdir. ”

Rusya dışişleri bakan yardımcısı sözlerine şunları da ekledi: “Amerikalıların gösterdikleri tavırlar dış siyaset alanında ilkesiz girişimler sayılır.”

Amerika 8 Mayıs 2018’de tek taraflı olarak Bercam Nükleer Anlaşmasındaki taahhütlerini ihlal ederek bu uluslararası anlaşmadan çıkıp İran İslam Cumhuriyeti aleyhine yasa dışı yaptırımlar uygulamaya başladı.

İran İslam Cumhuriyeti ise bir yıl stratejik sabır göstermesinin ardından Amerika’nın hasmane girişimleri ve de Avrupa’nın bu girişimlere karşı koymaktaki pasifliğinden dolayı bu anlaşmadaki taahhütlerini adım adım azaltmaya başladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.