Şaban: Amerika’nın tarihi cinayet ve çapulculukla doludur

  • 10 Aralık 2021
  • 582 kez görüntülendi.
Şaban: Amerika’nın tarihi cinayet ve çapulculukla doludur

Suriye cumhurbaşkanı yardımcısı Amerika’nın ülke topraklarındaki varlığının işgalcilik olarak nitelendirdi.

Suriye resmi Haber Ajansı SANA’nın bildirdiğine göre Buseyne Şaban “Amerika tarihinin cinayet ve çapulculukla dolu olduğunu” söyledi.
Suriye cumhurbaşkanı yardımcısı Amerika’nın Suriye’de askeri varlığını sürdürme hedefinin, terörizme destek vermek ve ülke zenginliklerini yağmalamak olduğunu ifade ederek, Amerikalılara karşı direnişe devam edeceklerini belirtti.
Beşar Esad yardımcısı Amerika’nın uyguladığı Sezar yaptırım yasasının, insan haklarının açık ihlali olduğuna işaretle, bu yasanın Suriye halkının ekonomisi ve geçim durumuna büyük zarar verdiğini ifade etti.
Amerikalıların petrol ve buğdayı yağmaladıklarına değinen Buseyne Şaban, Amerika’nın bu yüzden demokrasiden söz edemeyeceğini, tarihinin savaş çığırtkanlığı, cinayet ve çeşitli ülke servetlerini yağmalamakla geçtiğini belirtti.
Amerika ve batının Suriye’ye karşı uyguladığı yaptırım son yıllarda ve siyasi bahanelerle, petrol, Suriye Merkez Bankası mal varlıklarına el konulması ve bu ülkede yatırımın kısıtlanması, ülkeye özel teknolojiler ve teçhizatların ihracatının kısıtlanması gibi konuları içermektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.