“Sabra ve Şatilla” katliamının 35. Yıl dönümü

  • 16 Eylül 2017
  • 1.217 kez görüntülendi.
“Sabra ve Şatilla” katliamının 35. Yıl dönümü

Bugün 16 Eylül Cumartesi Lübnan’ın “Sabra ve Şatilla” kamplarında siyonist İsrail rejimi tarafından Filistinli mültecilere yönelik gerçekleştirilen korkunç katliamın 35. Yıldönümüdür.

Sabra ve Şatilla Kampı, uluslararası sözleşmeyle koruma altına alınmış olmasına rağmen Haziran 1982’de Lübnan’ı işgal eden Ariel Şaron komutasındaki işgal rejimi İsrail ordusu tarafından kuşatılmış ve Filistinlilerin kaçması engellenmişti.

Lübnanlı Hristiyan Falanjist milislerin, Ketaib Partisi lideri Beşir Cemayel’in devlet başkanı seçilmesinden kısa süre sonra suikast sonucu öldürülmesini gerekçe göstererek 16 Eylül 1982’de kampta başlattığı ve üç gün süren saldırılarda, aralarında çocuk ve kadınların da olduğu 3 binden fazla Filistinli mülteci katledilmişti.

Bu cinayet sonrası oluşturulan uluslararası araştırma komitesi 1983 yılında siyonist rejim dönem savaş bakanı Ariel Şaron’u bu cinayetin asıl sorumlusu açıklamıştı.

Aslında bu cinayet siyonist terör çetelerinin ilk ve son cinayetleri ve terör eylemleri olmamıştır. Bundan önce de siyonistler Deyr Yasin ve daha sonraları Cenin ve Gazze gibi önemli katliam ve cinayetleri işlemiştir.

Öte yandan Hamas, Lübnan’da Filistinli mültecilerin kaldığı Sabra ve Şatilla kampındaki katliamın faillerinin soruşturulması ve mahkemeye çıkartılması çağrısı yaptı.

Hamas’a bağlı Mülteci İşleri Ofisi’nden Sabra ve Şatilla katliamının 35’inci yılı münasebetiyle yapılan açıklamada, Filistin halkına karşı işlenen katliamın Lahey’deki Uluslararası Ceza Mahkemesine taşınması ve failleri hakkında sözleşmelerin gereğinin yerine getirilmesi için harekete geçme çağrısı yapıldı.

“Bu katliam zaman geçtikçe unutulmayacak ve failleri cezasız kalmayacak.” ifadeleri kullanılan açıklamada, Sabra ve Şatilla katliamının işgal güçlerinin çocuk, kadın ve yaşlı ayırmadan uyguladığı bir yok edici zihniyet metodu olduğu belirtilerek, katliamın 35’inci yıl dönümünün Lübnan’daki mültecilerin durumunun kötüleştiği bir zamana denk geldiğine dikkat çekildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.