Siyonist İsrail’in ırkçı girişimleri devam ediyor

  • 16 Eylül 2017
  • 1.196 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail’in ırkçı girişimleri devam ediyor

Siyonist İsrail rejiminin iç güvenlik bakanı, mahkemenin cezaevlerinde Filistinli esirlerin tutuklu bulundukları tek kişilik hücrelerin alanının genişletilmesi yönündeki kararını iptal ettirmeye çalışıyor.

Filistin Enformasyon Merkezinin bildirdiğine göre İsrail Haarets gazetesi, siyonist İSrail rejimi iç güvenlik bakanı Ghalad Ordan, bu kararı sadece İsrailli tutuklular için hayata geçirmeye ama cezaevlerindeki Filistinliler için uygulamamayı planlamaktadır.

Haarets gazetesi Ghalad Ordan’dan naklen, Filistinli tutukluların durumunun düzeltilmesinin bir önemi olmadığını, zira onların İsrailli olmadıklarını ve İsrail toplumuna dönmeyeceklerini bildirdi.

Öte yandan İşgal rejimi savaş bakanı Avigdor Lieberman, dindar Yahudiler ve Araplar dahil 18 yaşını dolduran her gencin işgal ordusunda zorunlu askerlik yapması için yasa tasarısı hazırlama niyetinde olduğunu açıkladı.

Lieberman, askerlik hizmetinden kaçanların bunun bedelini ödeyeceklerini bilmeleri ve bunun herkes için geçerli olması gerektiğini ifade etti.

İsrailli bakan, “Askerlik hizmetini yerine getirme ya da sabıka kaydı ve ödeneklerden mahrum kalma arasında seçim yapmalılar” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.