Şam’a silahlı gruplardan roket saldırısı

  • 05 Aralık 2017
  • 1.080 kez görüntülendi.
Şam’a silahlı gruplardan roket saldırısı

Suriyeli kaynaklar, Şam’ın El’Abbasiyun bölgesine silahlı gruplar tarafından düzenlenen roket saldırısında iki kişinin öldüğünü ve 7 kişinin yaralandığını bildirdiler.

Suriye televizyonunun Suriye kaynaklarına dayanarak verdiği habere göre, silahlı grupların üç adıt roket attığı ve bölgede aynı zamanda maddi hasarın da meydana geldiği anlaşılıyor.

Bu arada Hums eyaletinin doğusunda ve güneyinde  28 köy ve kasabada daha milli uzlaşı çerçevesinde ateşkes sağlandığı anlaşılıyor.

Ulusal uzlaşma çabalarını pekiştirme kapsamında dün  Homs İlinin güneyi ve doğusunda yer alan 28 kasaba, belde ve köy çatışmaları durdurma anlaşmasına katıldı.

Anlaşmanın imzalanması faaliyetine söz konusu bölgelerde halkın önde gelenleri, aşiret şeyhleri, muhtarlar Hums Valiliğinden yetkililer ve Hmeymim hava üssünde Rus Koordinasyon Merkezinden Albay Vladislav Nikolai hazır bulundu.

Hums valiliğinde düzenlenen etkinliğe katılan muhtarlar ve üst düzey yetkililer, halkın köylerine ve öğrencilerin okullarına geri dönmesini sağlamanın yanı sıra güvenlik ve istikrarı pekiştirmek için hükümetin çabalarının takdire şayan olduğunu belirtti.

Etkinlikte yapılan konuşmalarda, ülkede terör örgütleriyle savaşın devam etmesine paralel olarak halklar arasında tekrardan bütünlüğü güçlendirmek için en iyi çözümün ulusal uzlaşmadan geçtiğini vurguladılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.