Sanaa’da Binlerce Kişi Suudi Rejimi Kınadı

  • 10 Ağustos 2019
  • 797 kez görüntülendi.
Sanaa’da Binlerce Kişi Suudi Rejimi Kınadı
Yemen’in başkenti Sanaa şehri halkı, Cuma günü (dün), mütecaviz Suudi koalisyonunun Amerika işbirliğiyle ülkelerini kuşatmasını büyük bir yürüyüş yaparak kınadı.
El-Mesire haber ajansı, ‘Yemen’in hava ve her yerden ablukaya alınması, Amerika’nın suçudur’ adlı bu büyük protesto gösterisinin Cuma günü öğle, Sanaa Uluslararası Havalimanı’nın girişinde yapıldığını bildirdi.
Sanaa Uluslararası Havaalanı, üç yıl boyunca sürekli olarak yolculara ve Yemen dışında tedavi olması gereken hastalara kapatıldı.
Bu havaalanı yalnızca, Birleşmiş Milletler çalışanlarının taşınması veya tedavi görmeleri için BM uçaklarının kullanımıyla sınırlı.
Sana’a Uluslararası Havalimanı’nın girişi önünde gerçekleşen dünkü gösteride yer alan katılımcılar bir bildiri yayınlayarak, Yemen halkının kuşatmayı kırmak ve düşmanla mücadele etmek için mevcut tüm seçenekleri kullanma hakkına sahip olduğunu belirtti.
Bu bildiride, saldırgan güçlerin Yemen Ensarullahı Hareketi lideri Seyyid Abdulmelik bin Bedreddin el-Husi’nin son uyarısına dikkat etmeleri gerektiği vurgusu yapılıyor.
Bildirinin bir başka bölümünde, Yemenli kukla Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur el-Hadi hükümetinin mütecaviz koalisyonla, bütün açılardan Sanaa halkının aleyhindeki savaşın gölgesinde ekonomik baskıyı artırması ifade edilerek, “Biz, hain hükümetin gaz tüpleri fiyatlarını artırması karşısında tepkimizi göstermek istiyoruz.” ifadeleri kullanıldı.
Bildiride ayrıca, Ensarullah Hareketi önderliğindeki Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti’ne atıfta bulunarak, “Sanaa’daki Ulusal Kurtuluş Hükümetini, gaz tüpleri fiyatındaki artış yönergesini reddetmeye ve mütecaviz koalisyon ve hain paralı askerlerine karşı sert bir şekilde durmaya çağırıyoruz.” ifadelerine yer verildi.
Göstericiler bildiride şunu da dile getirdi: “Biz, Yüksek Siyasi Konseyi ve Ulusal Kurtarma Hükümetini, Yemen halkını korumak için gerekli adımları atmaya çağırıyoruz.”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.