Hizbullah, Lübnan’ın İçiÅŸlerine Karışan ABD’ye Karşı Çıkılmalıdır

  • 10 AÄŸustos 2019
  • 1.063 kez görüntülendi.
Hizbullah, Lübnan’ın İçiÅŸlerine Karışan ABD’ye Karşı Çıkılmalıdır

Hizbullah Ä°cra Kurulu BaÅŸkan Vekili, ABD’nin Lübnan’ın içiÅŸlerine karışmasına, siyasi ve halk düzeyinde; özellikle de  egemenlik ve bağımsızlık ÅŸuarında bulunanlar olmak üzere tüm Lübnanlıların karşı çıkması gerektiÄŸini vurguladı.

Lübnan resmi haber ajansının bildirdiÄŸine göre, Hizbullah Ä°cra Kurulu BaÅŸkan Yardımcısı Åžeyh Ali DamuÅŸ, siyasi farklılıkları aÅŸmak ve mevcut krizin çözülmesine yardım etmek için ülkedeki siyasi gruplar ve koalisyonlar arasında iÅŸbirliÄŸinin ve anlaÅŸmanın saÄŸlanması gerektiÄŸini belirtti. Åžeyh DamuÅŸ, beyanatının devamında şöyle dedi: “Bu sorun çözülmediÄŸi sürece, Lübnan’ın yararını olmayan daha fazla dış müdahaleye yol açacaktır.”
Åžeyh Ali DamuÅŸ; “Amerika BirleÅŸik Devletleri’nin Lübnan’ın egemenliÄŸine saygı duyduÄŸunu iddia etmesi, kesinlikle yalandır. ABD’nin tarihi, Lübnan’ın içiÅŸlerine müdahale etmekle ve Lübnanlılar arasındaki seçimleri alevlendirmekle ve onları birbirlerine karşı kışkırtmak, aralarındaki uçurumu derinleÅŸtirmek ve bir grubu diÄŸer bir grubun aleyhinde desteklemekle ve Lübnan’a mali ve ekonomik ambargo uygulamakla doludur.” açıklamasında bulundu.
Hizbullah Ä°cra Kurulu BaÅŸkan Yardımcısı, “ABD BüyükelçiliÄŸi tarafından yapılan açıklama, kışkırtma yolunun devamı ve Lübnan’ın ve bölgenin iliÅŸki ve iÅŸlerine müdahaleyi amaçlamaktadır.” dedi.
Åžeyh Ali DamuÅŸ, ABD’nin bu müdahalesine siyasi ve halk düzeyinde karşı çıkılması gerektiÄŸini belirttikten sonra şöyle dedi: “Ä°ran ve Suriye konularında her daim suçlamalarda bulunmak için yükselen sesler, aynı ÅŸekilde ABD ve Suudi Arabistan’a karşı veya Ä°srail’in saldırganlıkları ve ihlallerine karşı tepki göstermede sessiz kalıyorlar.”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.