Şemhani: ABD, Suriye krizinin çözümünü baltalıyor

  • 08 Nisan 2017
  • 1.059 kez görüntülendi.
Şemhani: ABD, Suriye krizinin çözümünü baltalıyor

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri, ABD’nin Suriye’ye füze saldırısının, Suriye’nin yasal yönetimi Beşar Esad’a yönelik baskıyı arttırmak ve krizin çözüm sürecini baltalamak amacıyla yapıldığını belirtti.

İran Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri Ali Şemhani bugün Rus mevkidaşı Nikolay Patroşev ile yaptığı telefon görüşmesinde, ABD’nin bu tür girişimlerinin teröristlere moral verirken, Rusya, Suriye ve İran’ın işbirliği ve BM’nin denetiminde yapılan terörle mücadele sürecinde sorun çıkaracağını kaydetti.

Şemhani, Suriye’de iddia edilen kimyasal saldırının ebadının aydınlatılması için bağımsız bir uluslararası araştırma komitesinin kurulmasını istedi.

Geçtiğimiz senelerde, Suriye’nin kimyasal silahlarının toplatılıp, imha edildiğine işaretle, bu girişimin kesinlikle 3. bir tarafça ve Suriye’ye askeri saldırı bahanesi oluşturmak amacıyla yapıldığını belirtti.

Rusya Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri de görüşmede, ABD’nin Suriye’ye askeri saldırısını kınayarak, ABD’nin bu girişiminin uluslararası kuralların açık ihlali ve bağımsız bir ülkeye yapılmış açık bir saldırganlık olduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.