Şemhani ile Ammar Hekim bir araya geldi

  • 28 Aralık 2015
  • 836 kez görüntülendi.
Şemhani ile Ammar Hekim bir araya geldi
İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şemhani ile Irak İslam Yüksek Meclisi Başkanı Ammar Hekim, Tahran’da bir araya geldi.

Görüşmede Şemhani, bölge ülkelerinin bölge dışı ülkelerin vaatlerine bel bağlamadan, bütün imkanlarını, artan terörizm tehdidini yok etmek için seferber etmeleri gerektiğini ifade etti.

Irak halk ve ordu birliklerini Ramadi’deki başarılarından dolayı kutlayan Şemhani, Irak’ta yerel güç desteğiyle güvenliğin sağlanmasına vurgu yaptı.

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri sözlerinin devamında, ABD’nin IŞİD’i yok etmek istemediği gibi, terörizmle mücadele bahanesiyle Ortadoğu’da daha uzun süre kalmak istediğini kaydetti.

İslam İnkılabı Rehberi’nin Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi’ndeki Temsilcisi, BM Güvenlik Konseyi’nin 2254 sayılı Suriye konulu kararnamesine işaretle İran İslam Cumhuriyeti’nin başından beri Suriye’de savaş ve akan kanın durmasına vurgu yaptığını hatırlattı.

Görüşmede Ammar Hekim de Irak’ta siyaset ve saha alanındaki gelişmeler hakkında bir rapor sunup, Irak’ın dış komplolara karşı birlik ve beraberliğini koruyarak direneceğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.