Şemhani: İşlevsiz koalisyonla terörizm ortadan kaldırılamaz

  • 29 Aralık 2014
  • 753 kez görüntülendi.
Şemhani: İşlevsiz koalisyonla terörizm ortadan kaldırılamaz

İslami İran Milli Güvenlik Yüksek Konsey sekreteri Ali  Şemhani, terörizmle mücadelenin, ona karşı mücadele eden ve savaşan ülkelerin yardımıyla mümkün olabileceğini  ve öte yandan  işlevi olmayan  bir koalisyonla  terörizmin ortadan kaldırılamayacağı ve mücadelesinin mümkün olmadığını söyledi.

Ali Şemhani, Lübnan el’Ahd haber sitesine verdiği demeçte, Amerika’nın liderliğindeki IŞİD karşıtı koalisyonun  terörizmle mücadelede yenilgisine de temasla,  gerçekte  IŞİD’in ortaya çıkmasındaki asıl neden,  bazı ülkelerin  yanlış   siyasetleri ve girişimleri olduğunu söyledi.

İslami İran Milli Güvenlik Yüksek Konsey sekreteri Ali  Şemhani, Suriye buhranına da temasla,  Şam yönetiminin dünya emperyalizminin  desteğindeki terör cephesini yenilgiye uğrattığını belirterek, bu konuda bütün dünyaya açık bir şekilde ders verdiğini gösterdiğini söyledi.

İran İslam Cumhuriyetinin Lübnan ordusuna yardıma hazır olduğunu da belirten Şemhani, Lübnan’ın istemesi halinde İran’ın Lübnan ordusuna yardım edeceğini söyledi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.