Şeyh Naim Kasım: İran direnişin manevi annesidir

  • 07 Mart 2018
  • 1.216 kez görüntülendi.
Şeyh Naim Kasım: İran direnişin manevi annesidir

Lübnan Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, İran’ın direnişin manevi annesi olduğuna vurgu yaparak, ‘İran hiçbir beklentisi olmadan direnişe yardım ediyor’ dedi.

Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, direniş mücahitlerinin birinin şehadet merasiminde Siyonist rejimin büyük tehlikelerine ve krizlerine teveccühün önemine dikkat çekerek, ”Eğer Siyonist rejimin tüm bu tehlikelerin ve tehditlerin nedeni olduğunu derk edemezsek hiçbir etkin ve başarılı girişimde bulunamayız. Eğer bölgenin savaş, çatışma ve istikrarsızlığa boğulmasının nedeninin bu rejim olduğunu bilmezsek ilerleme ve gelişim için hiçbir ümidimiz kalmayacaktır.” dedi.

Şeyh Naim Kasım, bu konunun direnişin gelişiminin etkeni olacağına vurgu yaparak sözlerine, ‘Siyonist rejim dünya kamuoyu önünde kendini mazlum göstermeye çalışıyor ve bir tek askeri yaralandığında bunu geniş bir şekilde yansıtıyor ve Filistinli gençler tarafında tehlikede olduğunu anlatıyor. Halbuki bu gençler topraklarını ve evlerini ve izzetleri geri almak istiyorlar.’ dedi.

Amerika ve diğer bazı ülkelerin siyonist rejimi şiddetle desteklediklerini belirten Şeyh Naim Kasım, ”Siyonistler, işgal politikasını sağlamlaştırma bağlamında dünyanın bazı büyük ülkeleri ile komplo hazırlayıp dünya genelinde fesadın yayılmasına çalışıyorlar. Ama mazlumluk rollerinden asla vazgeçmiyorlar. Amerika ve İsrail, bu rejimin meşruiyeti hedefiyle türlü türlü baskı ve ezme yöntemlerini kullanıyorlar. Buna karşılık, direniş ekseni vatanın ve Filistin’in özgürlüğü için, keramet ve izzetin Müslümanlara dönmesi için gece gündüz çalışıyor ve bu bağlamda çok büyük kazanımlar elde etmişlerdir.’ dedi.

Şeyh Naim Kasım, Filistin’in özgürlüğünün tüm bölgenin özgürlüğü olduğuna temasla, ‘Hizbullah’ın İran’ın yardımıyla bu zaferlere ulaştığını veya İran’ın başkaları vesilesiyle hedeflerine ulaşmak istediğini söyleyenler var, bu sözlerin hepsi saçma ve gülünç sözlerdir. Ne yaptıysak Lübnan içindi ve İran direniş dostu unvanıyla bize yardım ediyor.  İran, evladının yol yürümesinden ve zorlukları geride bırakıp hedeflerinin gerçekleştirmesinden dolayı sevinen bir anne gibidir. İran, direnişin manevi annesidir ve hiçbir beklentisi olmadan bize yardım etmektedir.  İran, bizim tüm kazanımlarımıza katılmaktadır ve direniş nerede bir başarıya ulaşsa oldukça sevinmekteyiz ve hiçbir şeyden korkmuyoruz. Düşmanlar da bize baskı uygulama ve tehdit düşüncesinde olmasınlar; çünkü bizler mutluluğun doruk noktasındayız.’ ifadesini kullandı.

Şeyh Naim Kasım, direniş ekseninin dünyadaki tüm kazanımlardan faydalandığını, düşmanında değişik çehrelerde ortaya çıktığını hatırlatarak şöyle konuştu: Düşmanımız, Irak’ta, Filistin’de, Lübnan’da, Suriye’de, Yemen’de ve Mısır’da birdir ve o Siyonist rejimdir. Bu rejim bazen doğrudan tecavüzde bulunmaktadır ve bazen de tekfiri maşaları kullanmaktadır ve bazen de Amerika ve batı işe karışmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.