Seyyid İmam Ali Hamaney: Yurtdışındaki İslami dernekler, İslam Cumhuriyeti’nin temel ve merkezi düşüncesini tanıtmalıdır

  • 04 Ocak 2023
  • 74 kez görüntülendi.
Seyyid İmam Ali Hamaney: Yurtdışındaki İslami dernekler, İslam Cumhuriyeti’nin temel ve merkezi düşüncesini tanıtmalıdır

Seyyid İmam Ali Hamanei, bugün öğle saatlerinde Avrupa İslami Öğrenci Dernekleri Birliği Merkez Konseyi üyeleriyle yaptığı toplantıda; “İslami dernekleri İslam Cumhuriyeti’nin hazinelerinden biri olarak nitelendirip, bu derneklerin benzersiz misyonları olduğunu vurgulayarak; istikrarlı adımı sürdürmek, çevreyi etkilemek ve İslam Cumhuriyeti’nin yeni mesajını anlatmak İslami derneklerin gerekli görevlerinden biridir.” dedi.
İmam Hamanei, Avrupa İslami Öğrenci Dernekleri Birliği’nin kurucularından Hüccet’ül-İslam Dr. Ejei’yi anarak, yeni ve devrimci görüşlere sahip genç öğrencilerin faaliyetlerini takdir etti.
İslam İnkılabı Lideri; İslami dernekler, üyelerin entelektüel ve dini temellerini güçlendirmenin yanı sıra çevreyi etkilemek gibi iki hedefle kuruldu. Ancak yurtdışındaki İslami derneklerin başka bir misyonu daha var, o da İran İslam Cumhuriyeti’nin temel ve merkezi düşüncesini tanıtmaktır.
Cumhuriyet ve İslam arasındaki bağlantı da dahil olmak üzere İslam Cumhuriyeti’nin ilkeleri açıklanmalı diyen İmam Hamanei; binlerce yıldır var olan ve eskimeyen adalet ilkesi gibi bazı ilke ve kavramlar sabit ve kalıcıdır, ancak adaletin uygulanması şeklinde değişim ve yenilik olasılığı vardır dedi.
Bilim ve bilimsel ilerleme meselesini son yıllarda ülkenin ortak söylemi olarak adlandıran İslam İnkılabı Lideri, Avrupa’daki İslami öğrenci derneklerinin bilimsel konferanslar düzenlenmesini takdir etti ve şunları söyledi: “Bilimsel ilerleme ve bilginin sınırlarını aşma meselesi unutulmamalı, dini ve inkılapçı yönlere önem verilmesinin bilimsel ilerlemenin ihmaline neden olduğu düşünülmelidir.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.