Seyyid Mahmut Alevi: ABD’nin Kararının Hiçbir Etkisi Olamaz

  • 13 Nisan 2019
  • 1.306 kez görüntülendi.
Seyyid Mahmut Alevi: ABD’nin Kararının Hiçbir Etkisi Olamaz

İran İstihbarat Bakanı Seyyid Mahmut Alevi, İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu ülkenin silahlı kuvvetleri olarak en çok yurt içinde etkili bir kuvvet olduğunu, bu yüzden Amerika devletinin bu kuvveti terör örgütü ilan etmesi, etkinliği üzerinde hiç bir etkisi olamayacağını belirtti.

Mehr haber ajansının haberine göre, İstihbarat Bakanı Alevi, İran milletinin İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu ile vahdeti ve gönül birlikteliğine işaret ederek, Amerika’nın müttefikleri İran İslam Cumhuriyeti’ne müzakere önerisinde bulunduklarını, zira ABD Başkanı Donald Trump’ın onca yaygaralarına karşın hiç bir halt edemediğini anladıklarını belirtti.

İran İslam Cumhuriyeti nizamı gücünü milletin imanı ve tedbirli liderinden kazandığını belirten Bakan Alevi, İran milleti var gücü ile yoluna devam ettiğini, Amerika’nın sinsi hareketleri ve çabaları hiç bir sonuca ulaşamayacağını vurguladı.

İran milleti Cuma günü ABD Başkanı Donald Trump’ın hasmane ve illegal kararı ve İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu’nu terör örgütü ilan etmesine gösterdiği tepkide ülke genelinde ve Cuma namazı çıkışında düzenledikleri yürüyüşlerle bu kuruma desteklerini ilan etti.

Amerika Başkanı Donald Trump İran’a karşı hasmane politikalarının devamında 8 Nisan Pazartesi günü bir açıklama yaparak, İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu’nu Amerika’nın terör örgütleri listesine aldığını açıkladı.

İran milli güvenlik yüksek konseyi İMGYK da bir açıklama yaparak Trump’ın kararını illegal ve tehlikeli bir adım niteledi. İMGYK açıklamada, İran İslam Cumhuriyeti Batı Asya bölgesinde terör örgütlerinin hamisi olan Amerika’nın bölgedeki tüm askeri birliklerini ve bu birliklere bağlı güçleri “terör örgütü” ilan ettiğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.