Seyyid Nasrallah: Direniş, her daim güçlü ve azimli kalacak

  • 07 Mayıs 2016
  • 777 kez görüntülendi.
Seyyid Nasrallah: Direniş, her daim güçlü ve azimli kalacak

Lübnan’da Hizbullah Partisi Genel Sekreteri Hasan Nasurllah Suriye’nin, direniş ekseninin temel direğini oluşturduğunu, bu denli hırçın bir evrensel savaşta hedef alınmasının temel nedeninin İsrail’e karşı tutumlarıyla birlikte Lübnan ve Filistin’de ulusal direnişe destek vermesi olduğunun altını çizdi.

Direnişe Destek Heyetinin organize ettiği bir etkinlikte konuşan Nasurllah; zafer ve başarıları yapılandıran direnişin her daim güçlü ve azimli kalacağını ifade etti. Nasrullah günümüzde direnişe karşı savaşı yürütenin, Suudi Arabistan rejimi olduğunu vurgularken, bunu da ABD ve İsrail’in hizmetine yaptığını belirtti. Suudi Arabistan ve İsrail arasındaki bağlantıların arttığına dikkat çeken Nasrullah; Suudi rejiminin bölge halklarını hedef alan savaşın başrolü olduğunu söyledi. Nasrullah bu rejimin gerek Suriye’de gerekse Yemen’de şiddet ve terörü tırmandırmasından amacının siyasi çözümleri sabote etmek olduğunu sözlerine ekledi.

Direniş ekseninin tamamının 80’li yıllardan beri oldukça zor koşullardan geçtiğini ifade eden Nasrullah; tüm bu kötü ve zor koşulları atlatmayı başardığını, günümüzde de tüm zorlukların üstesinden gelme gücüne sahip olduğunun altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.