Seyyid Nasrallah: İran’ın düşmanları bir kez daha hayal kırıklığına uğradı

  • 30 Ekim 2022
  • 93 kez görüntülendi.
Seyyid Nasrallah: İran’ın düşmanları bir kez daha hayal kırıklığına uğradı

Lübnan Hizbullah hareketi Genel Sekreteri, İran halkının geçen Cuma günkü büyük yürüyüşüne atıfta bulunarak, ”Bu büyük yürüyüş, İran düşmanlarını bir kez daha hayal kırıklığına uğratmaktadır.” dedi.

İRNA’ya göre, Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Seyyid Hassan Nasrallah Cumartesi akşamı yaptığı konuşmada ülkedeki son gelişmeleri ve bölgesel olayları ele aldı.

İran halkının Cuma günü büyük yürüyüşüne ve Şiraz’daki terör olayının şehitlerinin cenazesine atıfta bulunan Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri, “Bu yürüyüş mücahit ve sabırlı milletten tüm komploculara güçlü bir mesajdır ve bu yürüyüş onları büyük bir hayal kırıklığına uğratmıştır.” dedi.

Nasrallah, kamuoyunun geniş katılımının ve benimsenen kararlı tutumların, bu fitne ve komploya karışanlara kesin bir cevabın  başlangıcı olduğunu vurguladı.

Hizbullah Genel Sekreteri ayrıca Siyonist rejimle sınırların belirlenmesine ilişkin anlaşmayı tarihi bir olay olarak nitelendirdi.

Nasrallah, deniz sınırı anlaşmazlığına değinerek, “Bu sınırlar, 20. yüzyılın başlarında Lübnan ve Filistinlilerin iradesi olmadan İngiltere ve Fransa tarafından belirlendi.” dedi.

Seyyid Hassan Nasrallah, “Lübnan hükümetinin 23. hattı sınır olarak parlamento gözetiminde belirlediğini, kendilerinin bu müzakerelere direniş olarak pek çok nedenle müdahale etmediklerini, Lübnan hükümetinin kabul ettiği konuya uyacaklarını” söyledi.

Hizbullah Genel Sekreteri, direnişin Lübnan’ın güvenliğini istediğini ve görevlerini şeffaf bir şekilde yerine getirdiğini, ancak ulusal çıkarlar tehlikeye girdiğinde ve çatışmanın kuralları değiştiğinde, savaşa yol açsa bile görevlerini yerine getirmekten çekinmediğini belirtti./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.