Seyyid Nasrullah: Kalkınma ve üretimde İran model olarak dikkate alınmalıdır

  • 08 Temmuz 2020
  • 1.098 kez görüntülendi.
Seyyid Nasrullah: Kalkınma ve üretimde İran model olarak dikkate alınmalıdır

Lübnan’daki Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrullah, İran İslam Cumhuriyeti’nin 40 yıldır ABD’nin zalimce yaptırımları karşısında direnmesini övdü.

Fars haber ajansına göre, Nasrullah, İran’ın 40 yıldır ABD’nin yaptırımları ve baskılarına karşı, üretim ve kalkınmayla direndiğini belirterek bunun model olarak ele alınması gerektiğini  zira İran’ın uzay ve havacılık alanındaki başarılı çalışmalarının yanısıra, gıda maddeleri, benzin, mazot ve elektrik enerjisi üretimlerinde çok önemli bir aşama kaydettiğini ve bu sayede ABD’nin yaptırımlarına karşı direndiğini ve mücadele verdiğini söyledi.

ABD büyükelçisinin Lübnan’ın içişlerine müdahale ettiğine değinen Nasrullah, ABD’nin bu gibi girişimlerini kınadı.

ABD’nin Lübnan’a yönelik “boğma politikalarının” Hizbullahı zayıflatmayacağını, aksine daha fazla kişiyi kendilerine sığınmaya sevk edeceğini söyleyen Nasrullah, destekçilerine hitaben yaptığı televizyon konuşmasında, Lübnan’ın tüketici bir ülke olduğuna işaretle, dolayısıyla mevcut krizi fırsata dönüştürerek tarım ve sanayiye yönelmeleri gerektiğini ifade etti.

Washington yönetiminin Lübnan’daki ekonomik krizi Hizbullah’ı köşeye sıkıştırmak için kullandığını ancak bundan sonuç alamayacaklarını belirten Nasrullah, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hizbullah teslim olmayacak, ABD’nin Lübnan’a yönelik boğma politikası, Hizbullah’ı değil kendi müttefiklerini zayıflatır. Bu politikalar, Hizbullah’a yönelik bir darbeye yol açmaz. Kriz derinleştikçe Hizbullah’a sığınan çoğalır, dolayısıyla bu tür oyunlarla zaman kaybetmemelerini tavsiye ederim.”/

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.