Sherman: İran Trump döneminde daha da cesaretlendi!

  • 09 Eylül 2019
  • 875 kez görüntülendi.
Sherman: İran Trump döneminde daha da cesaretlendi!

Bercam nükleer anlaşmanın görüşme sürecinde Amerika’nın üst düzey müzakerecisi olan Wendy Sherman, İran’ın Bercam sorumluluklarını adım adım azaltma sürecinden endişeli olduğuna işaretle, Trump döneminde Tahran’ın daha da cesaretlendiğini söyledi.

Ameirkan  Business Insider haber sitesinin bildirdiğine göre Sherman İran’ın 3. Adımına tepki olarak, anlaşmanın nükleer araştırma ve geliştirme bölümündeki kısıtlamaların sona ermesi hakkında uyarıda bulundu.
Sherman, “Elbette ki İran’ın tüm bu girişimleri geri dönülebilir fakat eğer santrifüj teknolojiyi geliştirme ve araştırma ile birlikte santrifüjlerin değişik seviyelerini deneme sürecine girerlerse, daha fazla bilgi edinecekler ki bu da ciddi endişelere sebep olur” dedi.
Amerika eski baş müzakerecisi “ Amerika İran nükleer merkezlerinin tümünü bombalamak için askeri seçeneğe karar verse bile, Tahran bu merkezleri tekrardan yapabilir ve bu, meseleyi daha da çetrefil hale getirir” dedi.
İran İslam cumhuriyeti bir yıl stratejik sabrının ardından Amerika’nın Bercam nükleer anlaşmadan illegal çekilmesi ve Avrupa’nın kendi sorumluluklarında müsamahakar davranmasının ardından anlaşma uyarınca sorumluluklarını adım adım azaltıyor.
İran 3’üncü adımda Bercam nükleer anlaşmasındaki nükleer araştırma ve geliştirme bağlamındaki sorumluluklarını durdurdu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.