Siyonist İsrail Gazze sınırına 65 kilometre uzunluğunda metal duvar inşa edecek

  • 04 Şubat 2019
  • 1.418 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail Gazze sınırına 65 kilometre uzunluğunda metal duvar inşa edecek

Terör rejimi İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistinli direnişçilerin İsrail’in işgal ettiği topraklara ‘sızmasını’ engellemek için Gazze sınırına 65 kilometre uzunluğunda metal duvar inşa edilmeye başlandığını duyurdu.

Filistin Şehab haber sitesine göre, Netanyahu, bakanlar kurulu oturumunda yaptığı ve Israel Hayom gazetesinde yer alan açıklamasında, geçen hafta sonu Gazze sınırında yerin üstünden inşa edilmeye başlanan metal duvarla Filistinli direnişçilerin İsrail’e “sızmasının” engellenmesinin amaçlandığını ifade etti.

Terör rejimi başbakanı Netanyahu, Filistinlilere hitaben, “Sükuneti korumazlarsa onlara karşı harekete geçmekte tereddüt etmeyiz” tehdidinde bulundu.

Gazeteye göre yer üstünde inşa edilecek duvar, yer altında tünellere karşı yapılan sistemin tam üzerinde, 65 kilometre uzunluğunda ve 6 metre yüksekliğinde olacak. En son teknolojiyle donatılacak duvar batı yönünde, Filistinli dalgıçların İsrail’e geçmesini engellemek için Akdeniz’de suyun altında ve üstünde inşa edilen sistemle birleştirilecek. Güney yönünde ise duvar Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı’na kadar uzanacak.

Irkçı İsrail’in daha önce de işgal ettiği topraklarda, Filistinlilerin bulunduğu yerleşim alanlarının etrafına duvar örmek istediği basına yansımıştı. İddialar arasında Gazze’yi çevreleyen duvarın denize doğru genişletileceği de yer alıyordu.

Bilindiği gibi terör rejimi İsrail, işgal ettiği Filistin topraklarını parçalamak için bir çok bölgeye duvar örmüştür.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.