Siyonist İsrail’in Hizbullah Korkusu Bitmiyor

  • 19 Ekim 2017
  • 1.093 kez görüntülendi.
Siyonist İsrail’in Hizbullah Korkusu Bitmiyor

 İsrail yönetiminin Eğitim Bakanı Naftali Bennett, Kudüs’teki Hristiyan yayıncılarla biraraya geldiği toplantıda Lübnan’ın Hizbullah tarafından İsrail’e karşı yapılacak herhangi bir eylemden sorumlu olacağını söyledi.

Bennett, “Lübnan hükümetinin bir parçası olarak Hizbullah üyelerinin evlerinde binlerce silah ve altı füze barındırıyorsa, Lübnan da oyunun içindedir” dedi. “Altyapısı, uluslararası havaalanı ve hükümet tesisleri – hepsi oyunun içinde.” dedi

Bennett konuşmasında, 2006 yılında Lübnan’la yapılan son savaş sırasında Amerika Birleşik Devletleri’nin İsrail’e şu mesajı ilettiğini hatırlattı: “Hizbullah, onları yakala, ancak Lübnan’a da dokunmayın.”

2006’da Hizbullah’ın zaferiyle sonuçlanan son savaşın üzerinden 11 yıl geçti ancak Bennet İsrail-Lübnan savaşının çıkması üzerine kurguladığı geleceği sürekli dillendirmekten geri durmuyor.

Bennett, dönemin ABD Başkanı George W. Bush’un İsrail’den “sivil altyapıyı vurmamasını” istediği için İsrail’in savaşı kazanmasının mümkün olamadığını savunurken, olası bir savaş halinde Lübnan’ın altyapısının, havaalanlarının, elektrik santrallerinin, trafik kavşaklarının ve ordu üslerinin İsrail için “meşru hedef” sayılarak vurulması gerektiğini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.