Siyonist Netenyahu’dan Batı Yaka’nın işgalinin devamına vurgu

  • 12 Kasım 2019
  • 478 kez görüntülendi.
Siyonist Netenyahu’dan Batı Yaka’nın işgalinin devamına vurgu

Siyonist rejim İsrail başbakanı Netenyahu, Ürdün Nehrinin Batı Yakası’nda siyonist rejimin güvenliğinin kontrolü zaruretine vurgu yaparak, ‘İsrail bu bölgedeki sultasını, kontrolünü kaybetmek istemiyor’ dedi.

Netenyahu, Batı Yaka’da var olan huzurun İsrail’in varlığı ve güvenlik birimlerinin bu bölgede faaliyetleri sayesinde sağlandığını iddia ederek, ‘bu bölgenin kontrolünün Filistinli gruplara geçmesine izin vermeyeceğiz’ dedi.

Bu arada siyonist İsrail medyası da, İsrail’e ait bazı kara birliklerinin Gazze’den çekilmeye başladığını duyurdu. Netanyahu ise operasyonların, Gazze’deki tüneller yok edilince de devam edebileceğini açıkladı.
Ateşkes çabalarına rağmen Gazze’ye saldırılarını durdurmayan ırkçı  İsrail’in kara birliklerini bölgeden çekmeye başladığı iddia edildi. İsrail medyasında yer alan habere göre bazı kara birlikleri Gazze’den çekilmeye başladı. Ancak iddia henüz resmi makamlarca doğrulanmadı.

Öte yandan Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Kurulu Üyesi Vasıl Ebu Yusuf, ırkçı İsrail’in BAE’de düzenlenecek fuara katılmasını “Arap ülkeleriyle normalleşme” şeklinde yorumlayarak, İsrail’in söz konusu fırsatı kaçırmayacağını savundu.

Ebu Yusuf, “Bu atılan adımla, Filistin halkına yönelik suçlarından ve işgalden ötürü ırkçı İsrail’e yönelik yapılması gereken boykotun ciddi bir şekilde ihlal edildiğini görüyoruz.” dedi.

Siyonist İsrail’in bölge ülkeleri tarafından kabul görmesinin, Filistin davasına zarar verdiğini belirten Ebu Yusuf, ayrıca bu durumun “İsrail’i Filistin halkına karşı işlediği suçlara devam etmesi konusunda cesaretlendireceği” uyarısında bulundu.

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım da ırkçı  İsrail ile normalleşmenin her türlüsünü reddettiklerini vurguladı.

Irkçı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dünkü kabine toplantısının ardından, İsrail’in EXPO 2020 Dünya Fuarı’na katılacağını ve en az 6 Arap ülkesiyle “sıkı” ilişkiler kurduklarını açıklamıştı.

EXPO 2020 Dünya Fuarı’nın 20 Ekim 2020 – 10 Nisan 2021 tarihlerinde Dubai’de düzenlenmesi bekleniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.